Merit Pärnpuu • 8. märts 2017
Jaga lugu:

Mida räägib maailma nr 1 edutreener, kes teenib üle miljoni dollari aastas?

Jack Canfield  

"Ma püstitasin endale 1996. aastal eesmärgi, et 2020. aastaks olen oma tegevusega mõjutanud miljardit inimest. Minu raamatuseeriat „Chicken Soup for the Soul“ on müüdud 500 miljonit eksemplari üle maailma, 300 miljonit Hiinas. Mul on mõni aasta veel aega," rääkis 19. märtsil Tallinnas üles astuv Jack Canfield telefoni-intervjuus Äripäevale.

esineb Jack Canfield Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuval seminaril "Maailma tippkoolitajad: Passion for Success".

Mis Te arvate soolapuhujatest, kes samuti üritavad motivatsiooni koolitajatena läbi lüüa?

Arvan, et neid on palju, kes on huvitatud vaid enda finantsilisest edust. Kõiki soolapuhujaid iseloomustab üks näitaja: nad pole ise kunagi edukad olnud, nad vaid õpetavad teisi edukad olema ning on ise sealjuures kuivalt teoreetilised.

Kuid enamik, kes kuuluvad minu lähikonda, nagu John Gray, Tony Robbins, Brian Tracy ning teised, on tõeliselt pühendunud, et maailma muuta. Ja nad kõik on eelnevalt äris edu saavutanud. See, millest nad räägivad, on nende endi elukogemus. See loeb!

Soolapuhujaid leiab aga igast valdkonnast, nendega tuleb olla ettevaatlik nagu kõige muuga.

Kui suur on motivatsiooni kõnelejate turg Ameerikas ja kui raske on jalga ukse vahele saada?

Ma ei saa öelda, mitu miljardit dollarit see on. Aga hotelliruumid on muutunud õppeasutusteks, sest inimesed käivad seal seminaridel. Ameerikas on tavapärane pidada hotellis loenguid ja sellega tegelevad tõesti väga paljud. Kuid ma arvan ka, et väga paljud inimesed vajavad neid loenguid ja see turg ei küllastu kunagi. Seda tõestasid kas või presidendi valimised, kui palju on meil harimatuid inimesi, kes on vaesed, töötud ja kes pole edukad. Sellepärast peavad need põhimõtted jõudma iga ühsikonnagrupini, nii paljudeni kui võimalik.

Nagu iga elukutse puhul, ruumi oma ala parimatele on alati. Kui sa oled hea arst, siis jõuad tippu, kui oled hea kõnemees või treener,  jõuad samuti tippu.

Ma ei pea ennast ise tegelikult motivatsiooni kõnelejaks, mulle meeldib endast mõelda kui treenerist, kes õpetab teisi spetsiifiliste tehnikate abil efektiivsemalt elama.

Mida vastate, kui inimesed ütlevad, et võiksite elada nagu rantjee?

Mul on palju raha, suur maja ja kõik asjad, mida soovin, kuid ma ei oleks õnnelik, kui ma ei teeks seda tööd, mida teen. Ma puhkan palju, armastan augustis oma sünnipäeval minna Mehhikosse, rentida seal maja ja lõõgastuda. Aga ma läheksin hulluks, kui ma teeksin seda kogu aeg. Ma näen inimesi, kes lähevad sinna pensionipõlve veetma ja kahe aasta pärast töötavad nad jäätiseputkas, müüvad ajalehti või teevad midagi muud, et olla kasulik. Neil hakkab lihtsalt igav niisama passides.

Mulle meeldib olla produktiivne ja midagi maailmas muuta ja nagu ma ennist juba ütlesin, mulle meeldib õppida kogu aeg midagi uut. Ma olen 72aastane. Ma hoolitsen enda eest, söön vitamiine, mineraalaineid, kasutan ravimtaimi. Meditatsioon hoiab mind värske ja mis mind veel aitab: ma olen kõigile oma elus andestanud. Üks minu kangelastest on mees, kes kirjutas 93aastaselt veel kaks raamatut ja pidas 45 kõnet, ma näen ennast sellisena.

Täismahus usutlust saab lugeda SIIN.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt