5. aprill 2017
Jaga lugu:

Small-talk ärireisil – millest rääkida?

Foto: Pexels

Small-talk on ärikohtumiste lahutamatu osa – see on igasuguse suhtlusprotsessi algus. Mitte igast viisakusvestlusest ei kasva välja sügavam kontakt. Samas, mitte ühtegi sügavamat kontakti ei looda ilma sissejuhatava viisakusvestluseta!

Small-talk'i praktikum: "4 sammu, kuidas kontakteloovalt suhelda"Koolitajad: Kristel Jalak ja Kadri KõivToimub: 11. mail 2017 ja 11. oktoobril 2017Vaata lisainfot SIIT.

Viisakusvestlus on rituaal, mida peetakse kindlate reeglite kohaselt. Õnneks ei ole neid palju. Edukas ja meeldiv viisakusvestlus tähendab seda, et sa:

kasutad eeskätt avatud küsimusi, julgustades seeläbi partnerit pikemalt rääkima;hoiad huvikeskmes partnerit, tunned huvi tema vastu, mitte ei reklaami iseennast;õhkad positiivsust. Valid pigem kerge ja positiivse vestlusteema, kui et kirud ja kurdad tõsistel teemadel;tasakaalu ja usalduse ehitamise huvides avad iseennast, kuid mõõdukalt, partnerit tähelepanu-fookusest kaotamata.

Mõned teemad toimivad igas kultuuriruumis

Kuid millest ikkagi rääkida võõrsil, keset võõrast kultuuriruumi ja väärtushinnanguid? Vestluse eesmärgiks on otsida seda, mis ühendab. Jõuda milleski (ükskõik kui väikeses asjas) üksmeelele. On mõned teemad, mis on aktsepteeritud kõikjal ja mis „töötavad“ igas kultuuriruumis:

Ilm. Tüütuseni ekspluateeritud teema – ja samas siiski alati ning kõikjal kasutatav.Kodukant, sünnilinn ja selle erinevus/sarnasus siinsega.Lemmikloomad.Toit. Eriti kohaliku toidu eripärad (positiivses võtmes).Kultuuri- ja spordisündmused.

 

Kui sa ei ole kindel millest rääkida, kasuta 30 päeva reeglit. See reegel aitab määrata olulised vestlusteemad. Võid - mitteemotsionaalselt - rääkida kõigest, mis juhtus viimase 30 päeva sees või mis leiab aset järgmise 30 päeva jooksul. Konkreetseid teemasid leiad kohalikust ajalehest, tele- ja raadiosaadetest, reklaamkuulutustest jne.

Autor: Kristel Jalak, koolitaja

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt