Signe Rummo • 3 jaanuar 2018

Neli määrava tähtsusega juhtimiskäitumist

Raamatu „Tõhus juht“ autorid ja Manager Toolsi vedajad Mark Horstmann ja Mike Auzenne on pika kogemuse ja uurimistöö põhjal välja selgitanud, et on põhimõtteliselt neli asja, mida head juhid teevad palju paremini kui keskmised ja kehvad juhid. Seega, kui juht tahab saavutada häid tulemusi, siis tasub järgida neid nelja juhtnööri.

1. Õppige oma inimesi tundma

Üks kõige tähtsam ja tõhusam asi, mida juht teha saab, et oma sooritust parandada ja inimesi rohkem hoida, on pühendada aega oma otseste alluvate tugevate ja nõrkade külgede tundmaõppimisele. Juhid, kes teavad, kuidas igast meeskonnaliikmest maksimumi võtta, saavutavad märkimisväärselt paremaid tulemusi kui need, kes seda ei tea.

Autor: Mark HorstmanIlmumisaeg: oktoober 2017 Lehekülgi: 208 Vaata lähemalt.

Üldjuhul juht, kes tunneb oma meeskonnaliikmeid ühe standardhälbe jagu paremini kui keskmine juht, saavutab tulemused, mis on kahe standardhälbe võrra paremad kui keskmise juhi tulemused.

Kõige tõhusam viis oma inimesi tundma õppida on nendega regulaarselt suhelda.

2. Rääkige töö tulemuslikkusest

Kas teie tulemuslikkus paraneks, kui te saaksite ülemuselt sagedamini oma töö kohta tagasisidet? Enamik vastab sellele küsimusele nagu ühest suust jaatavalt. Ometi ei räägi paljud juhid oma meeskonnaliikmetega kuigi tihti nende tulemuslikkusest.

Kui järele mõelda, siis kõigega, mida tehakse tipptasemel, kaasneb rohke tulemuslikkust puudutav tagasiside. Enam-vähem ainus inimtegevuse sfäär, kus tagasisidet ei anta kiiresti, sagedasti ega õigel ajal, on juhtimine. Kui tahate head tulemuslikkust, siis peate sellest oma alluvatega rääkima.

3. Nõudke rohkem

Kui taotlete häid tulemusi ja meeskonna säilimist, siis peate valmis olema töö tulemuslikkuse latti pidevalt tõstma. Ei piisa sellest, kui lepite alluvate mugavustsooniga. Kui alluv on võimeline tegema rohkem, paremini või enamat, siis on juht kohustatud nägema vaeva, et see tõeks saaks.

Juht ei vastuta üksnes olukorra säilimise, vaid ka meeskonna kui terviku tulemuslikkuse parandamise eest. Parim viis, kuidas meeskonna sooritust parandada, on parandada iga liikme sooritust. Tõhus juht nõuab ühel või teisel moel alati rohkem. Olla tõhus juht tähendab innustada ja inspireerida kõiki alluvaid saavutama paremaid tulemusi, isegi kui nad ütlevad, et nad ei taha seda.

4. Suunake tööd allapoole

Kui esimesed kolm osa loovad väärtust meeskonnale, siis töö allapoole suunamine loob võimekust organisatsioonile. Juhid on need, kes peavad tööd allapoole lükkama, aga kasu saab sellest organisatsioon.

Mida tähendab töö allapoole suunamine? Kui on mingi ülesanne, mida võib täita nii juht kui ka mõni tema alluv, siis peab töö tegema alluv. Kui me suudame saavutada vastuvõetava kvaliteedi väiksema kuluga, siis peame seda võimalust kasutama, välja arvatud ehk mõne üksiku kõige tähtsama asja puhul.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111