Viljo Vabrit • 31 jaanuar 2018

3 viga, mida tehakse e-poe arendamisel

Conversion XL juht ja koolitaja Viljo Vabrit.  Foto: Raul Mee

Conversion XL juht ja koolitaja Viljo Vabrit toob välja kolm põhilist viga, mida tehakse enda e-poe arendamisel ja optimeerimisel.

1. Peale veebipoe avalikuks minemist ei tehta piisavalt tehnilist kontrolli, kas see veebileht töötab kõikidel erinevatel browserites ja seadmetes samamoodi. Ettevõtetel on analüütikast näha, kui mingi süsteemi peal see veebileht ei tööta. Seega tuleb kõik tehniliselt läbi kontrollida ja pidevalt jälgida.

Rohkem infot sel teemal saad e-äri optimeerimise meistriklassis: "Kuidas suurendada oma veebiäri käivet?

2. Veeb luuakse ise endale mitte kliendile. Veebi loomisel ei kasutata kasutaja persoonasid. Ei tehta kindlaks, kust kaudu (desktop või mobiil) klient e-poodi tuleb ja ostu sooritab. Seega vaadatakse ainult enda kogemuse põhjal, mida klient võiks eelistada. Täna juba 60% klientidest tulevad e-poodi läbi mobiili. Tuleb selgeks teha, kuidas põhiklient ostu sooritab ning millist kanalit ta eelistab. Vastava kasutajakogemuse parandamine peab olema veebi optimeerimise prioriteediks.

3. Investeeritakse väga palju heade praktikate elluviimisesse, mida ollakse loetud raamatust, kuuldud seminaril või kellegi teise kogemusest. Ehk siis kopeeritakse lahendusi enda veebi, mida eelnevalt ei mõõdeta. Uue lahendusega proovitakse lahendada probleemi, mida teinekord ei olegi olemas, aga selle lahenduse kasutuselevõtmine tekitab uusi probleeme. Tuleb kindlaks teha, kas kliendid neid soovivad, kas need toimivad ning need ei tohi häirida kliente. Samuti tuleb mõõta kõikide teostatud muudatuste mõju veebiäri tulemustele

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Elerin-Mairit Murulaid
Elerin-Mairit MurulaidReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 55 547 471