bestsales .ee • 26. märts 2018
Jaga lugu:

Mihkel Raud käis Tele2 esinduses klienditeenindaja ametit proovimas

Teenindaja Raud Tele2 esinduses
Teenindaja Raud Tele2 esinduses  Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor

Kui sa järgmine kord sabas passides ära ei suuda vihastada, miks kassamutt nii aeglaselt kohmitseb, pane end korraks tema olukorda. Mina panin, sõna otseses mõttes, kirjutab Mihkel Raud oma kogemusest ja soovitab klienditeenindajad looduskaitse alla võtta.

Tele2 on lahe ettevõte ja kui nad kutsusid mu hea teeninduse kuu raames Kristiine esindusse klienditeenindamist proovima, olin kohe nõus. Ma teadsin, et lihtne see töö pole, kuid mul polnud õrna aimugi, kui raskeks ühe teenindaja päev võib kujuneda.

Ma võtsin tähtsa näoga teenindusleti taga koha sisse ja olin enesekindlalt veendunud, et küll ma hakkama saan, kui raske see ikka on, matsu ma ju jagan ja oskan küsimustele vastata. Seda enam, et mul olid profid (ehk päris klienditeenindajad) ju toeks.

Paraku on inimeste mured laiemad kui „kas osta Samsung S9 või iPhone X”.

Üks proua tuli pisarsilmi leti juurde ja uuris, kas telefoninumbri kaudu on võimalik kaduma läinud inimest üles leida. Ühel härral oli vaja MMS-sõnum ürgsest nuputelefonist arvutisse saada.

Üks noormees tahtis absoluutselt kõike osta, ainult et raha ei olnud. Ja loomulikult jalutas esindusse härra, kelle isikuandmed olid lekkinud. Ja kes muu selles hirmsas data breach’is ikka süüdi on kui mitte mobiilioperaator.

Ole taolistes olukordades mees – või naine, sest suurem osa klienditeenindajaid on justnimelt õblukesed preilid – ja tegele selle kõigega. Aga tegeleda tuleb, sest klient on kuningas. Ka siis, kui tal pennigi hinge taga pole.

Vahetused on klienditeenindajatel pikad. Jah, nad käivad tihtilugu üle päeva tööl ja saavad endale pidevaid minipuhkusi lubada, aga kui mina peaksin 11 tundi inimestele seletama, et kui CIA nende järele luurabki, siis pole mobiilioperaatoril sellega mingit pistmist, oleksin ma juba surnud. Pluss kõik ülejäänud mured, millest 98% on igati asised ja nõuavad kohe lahendust.

Niisiis, kui järgmine kord klienditeenindajaga rääkima hakkad, mõtle umbes nii: „Minu jaoks on see tänase päeva esimene kliendikohtumine, tema jaoks vähemalt tuhandes. Kui ta mingil põhjusel ülevoolavalt heatujuline pole, ei pruugi asi olla minus, vaid tädikeses, kes enne mind tema vastas istus ja kellele mobiiltelefoni kaudu mürgist gaasi kõrva lastakse.”

Mihkel Raud katsetas klienditeenindaja rolli
Mihkel Raud katsetas klienditeenindaja rolli  Foto: Helena Evert, Tele2 Eesti personalidirektor

Mihkel Raud kirjutab Tele2 tehnoloogiablogi alates aasta 2016 lõpust.

Autor: bestsales.ee

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt