USA tippkoolitaja Dave Brown: müügi tapab ebakindlus

USA tippkoolitaja Dave Brown  Foto: Southwestern Consulting

Dave Browni sõnul tunneb 80% alustavatest müügitöötajatest nii suurt hirmu closingu ees, et see ohustab nende valmisolekut müügitööle jääda. Ka juba kogenud müügitöötajatest 40% tunneb ennast closingu etapis ebamugavalt.

Müügi meistriklassis Closing Like a Champion õpid sa kogemuste kaudu tõestatud põhimõtteid ja tehnikaid, et olla ka müügitehingu lõpufaasis enesekindlam ja tulemuslikum. Saad lihtsate vahenditega kohe suurendada oma closingu protsenti ja klientide hulka, keda sa oma ettevõttesse tood.

Kas olete kunagi tundnud, et teete müügis kõik õigesti, kuid lõpuks, kui on aeg tehing lõpule viia, ikkagi kaotate selle? Closingut ümbritseb nii palju negatiivseid emotsioone, et enamus müügitöötajatest tunneb end closingu etapis ebakindlalt.

Miks tundub closing müügiinimestele nii keeruline ja hirmutav?

Enamikule meist ei meeldi olla pealetükkiv. Meile ei meeldi sundida inimesi tegema otsust, mis võib-olla on ja võib-olla ka ei ole neile parim otsus. Kuid kui sa usud oma tootesse ja usud, et see võib potentsiaalsele kliendile abiks olla, siis pead ise tegema kõvasti tööd, et saada paremaks closeriks. Southwestern Consulting'us me usume, et closing on kliendi teenindamise kõrgeim tase. Closing on sisuliselt inimeste aitamine, tegemaks otsuse üht- või teistpidi.

Millest sõltub eelkõige see, kas müük tuleb või mitte?

Usaldusest. Kui potentsiaalne klient tunneb, et sa hoolid temast ja tema vajadustest piisavalt ning hakkab sind usaldama, siis ta teeb sinuga äri. Ükski põhimõte või tehnika ei saa tõelise usalduse vastu. Usaldus nõuab aga aega ja pingutust, seetõttu mõned (või paljud) müügiinimesed ei vaevu seda üles ehitama.

Sa oled koolitanud ka eestlasi. Millised on sinu arust meie suurimad vajakajäämised müügis?

Ma usun, et eestlaste põhiline puudujääk on entusiasmis. Teil on ilus kultuur ja suurepärane lugu ning mind paneb imestama, kui paljudes vestlustest eestlastega kogen ma entusiasmi puudumist. Entusiasm on nakkav. Kui piisava entusiasmiga  alustada ükskõik millist kontakti - müügis, vestluses, koolitustel või esinemisel - tekitad elevust ja emotsiooni. See meeldib inimestele, saada osa sinu entusiasmist, mis tekitab ka teistes elevust ja häid emotsioone. Entusiasm on olnud minu jaoks edu saavutamisel oluline võti ja aastate jooksul eestlastega peetud tuhandetes vestlustes jõuan ma pidevalt selle punkti juurde tagasi.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111