bestsales .ee • 30. august 2018
Jaga lugu:

Lennupiletite ja majutuse hinnad tõusevad

Lennupiletite ja majutuse hinnad tõusevad  Foto: CWT

Juba viiendat aastat järjest koostavad Carlson Wagonlit Travel (CWT) ja Global Business Travel Association (GBTA) järgmise aasta reisiteenuste globaalse hinnaprognoosi (Global Travel Forecast), et aidata firmadel täpsemini eelarvestada ärireisideks vajalikke vahendeid ja kavandada oma firma reisipoliitikaid. Prognoosi kohaselt on 2019 aastal oodata reisiteenuste hindade kasvu.

2019 Global Travel Forecast prognoosib majutusteenuste 3,7 % ja lennupiletite 2,6 % hindade kasvu. Reisiteenuste hinnatõusu põhjustena tuuakse välja ülemaailmne majanduskasv ja naftahindade kallinemine.

Lennundus

Lennundust mõjutavad ülipikkade lendude tulek turule ja odavlennufirmade vaheline pidevalt tihenev konkurents. Uusi odavlennufirmasid tuleb juurde ja nad on sisenemas ka kauglendude sektorisse.2019 aastaks prognoositakse ülemaailmselt lennupiletite 2,6% hinnatõusu. Euroopas on oodatav hinnatõus suurim Lääne-Euroopas 4,8%, samas kui Ida-Euroopas prognoositakse 2,3% langust ja Aafrika mandril -2%. Põhja-Ameerikas jääb hinnatõus paari protsendi piiresse. Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas kasvavad hinnad 3,2%, enim kallinevad lennureisid Uus-Meremaal ja Indias, kus kasv on üle 7%.

Majutusteenused

Hotellihindu kasvatab suurenev lennureiside arv. Kallimad hotellid konkureerivad üha enam keskmise hinnatasemega hotellidega kuna nooremad reisijad eelistavad rohkem butiikhotelle.2019 aastaks ennustatakse Lääne-Euroopas 5,6 protsendilist hotellihindade kallinemist. Suurim on kallinemine Norras 11,8%, Hispaanias 8,5%, Soomes 7,1% ning Prantsusmaal ja Saksamaal 6,8%. Ida-Euroopas oodatakse väikest 1,9% langust.Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas on hinnatõus 5,1 %, Põhja-Ameerikas kuni 5%.

Maapealne transport (auto, buss, rong)

Maatransport kallineb 0,6 protsenti Põhja-Ameerikas. Mujal maailmas jääb hinnatase valdavalt samaks. Siiski on kuni 4% hinnatõusu oodata Soomes, Prantsusmaal, Hispaanias, Saksamaal ning 10% Norras. 2019 viimases kvartalis prognoositakse autorendihindade kasvu.Hinnakujunemist mõjutab transpordivahendite jagamisteenuse ja mobiilirakenduste kasvav populaarsus.

Kogu 2019 hinnaprognoosi (2019 Global Travel Forecast) saate allalaadida sellest lingist

Autor: bestsales.ee

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt