Indrek Mäe • 26 september 2018

Edu valemi 3 põhiküsimust

James Hewitt  Foto: erakogu

Noor teadlane ja Nordic Business Forumi korraldatud kõnevõistluse võitja James Hewitt tõi enda ettekandes välja edu valemi kolm põhiküsimust. Loe, mis need on!

„Me vaatame keskmiselt iga kuue minuti tagant oma kommunikatsioonivahendeid, 42 protsenti inimestest kasutab WCs telefoni ning keskmine inimene teeb televiisorit vaadates 21 kanalivahetust tunnis,“ kirjeldas noor teadlane ja Nordic Business Forumi korraldatud kõnevõistluse võitja James Hewitt praegust olukorda. „See tähendab, et me tegelikult kunagi ei puhka, oleme kogu aeg aktiivsed, kuid me ei teadvusta endale, et kogu aeg ei ole lihtsalt võimalik aktiivne olla,“ osutas ta probleemile.

Hewitt rõhutas, et pingutamine valel ajal tähendab kõike muud peale puhkamise, see on kellegi teise rütmis liikumine. „Pingutus tuleb suunata enda elurütmi järgi, mitte kellegi teise järgi joosta,“ nentis ta. „Ka selleks, et puhata, tuleb leida enda elurütm ning puhkus sellega kooskõlastada,“ ütles ta. Hewitt tõi näite, et viiendik inimestest on efektiivsed hommikul, viiendik õhtul ning ülejäänud 60 protsenti hoopis muul ajal. Selleks, et õiget aega ära kasutada, tuleb enda efektiivsuskõverat aga tunda.

Et mitte kellegi teise rütmis elada, soovitab Hewitt mitte alustada päeva e-kirjade lugemise ja nendele vastamisega. „Kui alustad e-postist, järgid kellegi teise päevakava ja rütmi.“

Hewitti sõnul on kaks sooritusvõime peamist mõjutajat stress ja uni. „Kui töötad 18 tundi järjest, on see võrdne purjusolekuga,“ leidis ta. „Inimene peaks iga öö vähemalt 7–9 tundi magama,“ osutas ta lihtsale produktiivsust tõstvale tõele.

Kokkuvõtlikult taandub edu valem aga kolmele põhiküsimusele. „Pead oskama ajastada oma pingutuse fookust ning puhkust ning leidma oma elu rütmi, sealhulgas selle, mis ajal oled kõige produktiivsem,“ lõpetas Hewitt.

Loe pikemalt Äripäevast, kuidas tagab edu see, kui suudetakse aru saada, kas inimene on intro- või ekstraverdiga.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111