bestsales .ee • 2. oktoober 2018
Jaga lugu:

Fotod: 2 miljonit koputust võõrale uksele, 600 vestlust politseiga

koputati 2 miljoni kodu uksele
koputati 2 miljoni kodu uksele  Foto: Southwestern Advantage

Southwestern Advantage programmiga USA-s ukselt uksele hariduslikke raamatuid müümas käinud Eesti tudengid on kõik kodumaal tagasi ning arvutasid kokku, et suvega koputasid nad näiteks ligi 2 miljoni kodu uksele, tutvustasid Eestit ligi 200 000 kohalikule perekonnale, läbisid jalgratastel vähemalt 200 000 kilomeetrit ning pidid politseiga vestlema ligi 600-l korral.

Southwestern’i raamatumüüjate sellest suvest USA-s:

- Raamatuid müüdi umbes 10 miljoni dollari väärtuses

- Autodega läbiti u. 1,7 miljonit kilomeetrit; jalgratastel u. 200 000 km

- osteti ligi 100 autot, renditi ligi 100 autot, jalgrattaid kasutati 200 ringis

- Tegutseti 27 osariigis ja kuues Kanada provintsis

- Koputati kokku u. 2 miljoni kodu uksele

- Raamatumüüjatele kutsuti politsei ligi 600-l korral

- Raamatumüüjate autode rehvid purunesid u. 240-l korral

- Telefonikõnesid Eestisse tehti ligi 2500 tunni eest

- Eestit tutvustati kokku u. 200 000 kohalikule perele

- Külastati orienteeruvalt 100 erinevat rahvusparki

- Meediale anti intervjuusid u. 30-l korral

- Edukaim tudeng müüs raamatuid ligi 190 000 dollari väärtuses

Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kuke sõnul peitub politsei ja kohalike huvi töötavate Eesti tudengite vastu selles, et tihti toimub müügitöö just väiksemates elamurajoonides, kus naabrivalve töötab väga hästi ning võõraste ilmumine tekitab alati tähelepanu. „Oleneb piirkonnast, aga Ameerikas on enamasti ka elanike suhe politseiga teistsugune kui meil Eestis. Seal ongi rohkem naabruskonna politseinikke, kes tunnevad kohalikke elanikke ja tulevad tihti niisama huvist meie tudengitega juttu puhuma,“ selgitas Kukk. „Kõik kohtumised on möödunud sõbralikult ning politseinikud on andnud tudengitele isegi soovitusi ja abi.“

Kukk märkis, et väiksemates kohtades tekitavad aktsendiga rääkivad ja paljude jaoks täiesti tundmatust kohast pärit Eesti tudengid huvi ka meediale. „Suvega andsid meie tudengid kokku ligi 30 intervjuud ja Texases käis uudiste meeskond meie inimesega kaasas pool päeva. Sellest sündis lõpuks väga lahe lugu, kus ka Eesti sai palju reklaami,“ lausus Kukk.

Raamatute müüjad tegutsevadki osaliselt väikeste Eesti saadikutena, sest Eestit ja elu siin õnnestus kokku tutvustada kokku umbes 200 000. kohalikule perele, kellest paljud polnud Eestist varem midagi kuulnud. „Samas on eriti toredad kohtumised need, kus satutakse näiteks väliseestlaste uste taha või mõne teise huvitava perekonna juurde. Ühel meie tudengil õnnestus näiteks raamatuid müüa Bernie Sandersi tütrele,“ märkis Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk.

Tudengid liiguvad enamasti ringi autode või jalgratastega ning paljud elavad kohalikes peredes. Paljud ostavad oma auto suve alguses kohe välja ning müüvad selle siis suve lõpus uuesti ka maha. Hinnanguliselt läbiti autodega suve jooksul umbes 1,7 miljonit kilomeetrit ning jalgratastel 200 000 kilomeetrit. Kokku tegutseti lisaks 27 erinevale USA osariigile ka kuues Kanada provintsis.

Autor: bestsales.ee

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt