bestsales .ee • 15. oktoober 2018
Jaga lugu:

Tere ja Farmi Piimatööstuse käibest moodustab 20% eksport

Tere ja Farmi Piimatööstuse käibest moodustab 20% eksport  Foto: Äripäev AS

Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi esimese 9 kuu käive kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3,2% ehk 2,6 miljoni euro võrra ning ulatus 82,2 miljoni euroni. Sealjuures moodustab ettevõtete kogukäibest ca 20% eksport.

„Ettevõtete areng on plaanipärane ning liigume soovitud tempos,“ kinnitas Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi juhatuse esimees Katre Kõvask. „Uuringufirma Nielseni andmetel on Tere ja Farmi Piimatööstuse turuosa Eestis värskete piimatoodete turul ligikaudu 40%, millega oleme endiselt turuliidrid. Esimese 9 kuu suuremateks kordaminekuteks peame ekspordikäibe jätkuvat kasvu, tänu jõulisele tootearendusele pääsesime Euroopa suurima toidumessi SIALi innovatsioonistendile tervelt 4 tootega ning Kaubandus-Tööstuskoja poolt korraldatud uuringus saavutasime esikoha Eesti konkurentsivõimelisemate toidutööstuste edetabelis.“

Katre Kõvaski sõnul jätkub aktiivne tegevus kohalikul turul, kus peamisteks eesmärkideks on suurema tootmisefektiivsuse saavutamine ja nutikas tootearendus, kuid üha enam on fookus suunatud ka eksportturgudele. „Hiljutine koostööleping Jaapani ettevõttega Marubeni tõstab meid ettevõttena kvaliteediklassilt kõrgemasse liigasse, mis loodetavasti loob meile uusi võimalusi commodity-toodete müügil. Lisaks oma suurimatele jahutatud piimatoodete ekspordipartneritele Soomes ja Lätis alustasime kolmandas kvartalis tarnimist ka Rootsi suurimale kaubandusketile ICA-le,“ rääkis Kõvask. „Kokku jõuavad Tere ja Farmi tooted täna enam kui 15 ekspordiriiki üle maailma, muuhulgas tarnime commodity-tooteid nii Põhja-Aafrikasse kui Lõuna-Euroopasse.“Tere AS ja Farmi Piimatööstuse AS on Eesti juhtiv piimatööstuste grupp, mille ühine turuosa värskete piimatoodete turul on ligikaudu 40% ja mis varub päevas kuni 480 tonni piima, tootevalik küündib 400 erineva tooteni. Lisaks Eestile eksporditakse toodangut rohkem kui 15-sse riiki, sealjuures kuuluvad ekspordivalikusse nii värsked linnapiimatooted kui ka lõssipulber ning või. Ettevõtete gruppi kuuluvates tootmisüksustes ja keskkontoris töötab kokku 565 inimest.

Autor: bestsales.ee

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Enimloetud
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee