bestsales .ee • 30 november 2018

Müügi- ja juhtimiskoolitus hakkab tööle läbi praktika

Müügi- ja juhtimispraktika on olulisem kui teadmised  Foto: erakogu

Kvaliteetsed juhtimis- ja müügikoolitused maksavad korraliku summa ning just alles tööelu alustavatele noortele on need tihti päris kättesaamatud ja vähese praktilise väärtusega.

Igale programmiga liituvale tudengile hinnanguliselt üle 4000 euro väärtuses koolitusi pakkuv müügi- ja konsultatsiooniettevõte Southwestern Advantage toob välja ühe võimaluse, kuidas hindamatut kogemust ja õpet hoopis praktilisemal viisil kätte saada.

Tallinna Ülikoolis avalikku haldust ja riigiteadusi tudeeriv Sigrid Sikk märkis, et kõik seni koolis õpitu on olnud väga hea ja oluline, kuid alles reaalselt meeskonda juhtides, nende eest vastutades ja juhendades sai ta aru, mis on üldse teiste juhendamise ning meeskonnatöö juures kõige olulisem ning raskem.

„Kõige keerulisem on ikkagi inimeste erinevate iseloomudega hakkama saamine ja sellele vaatamata meeskonna kokku klapitamine,“ selgitas Sikk, kes sai oma esimese põhjaliku juhtimisalase kogemuse Southwestern Advantage programmi kaudu USA-s oma isiklikku meeskonda juhendades. „Enne teiste eest vastutama asumist on meil terve aasta jooksul põhjalikult koolitusi, kus räägitakse kõik tekkida võivad situatsioonid lahti. Selles mõttes olid USA-sse kohale jõudes paljud asjad ette teada, kuid ikka on reaalne situatsioon teistsugusem,“ märkis Sikk.Kui üldiselt maksavad müügi- ja juhtimiskoolitused sadu ja isegi tuhandeid eurosid, siis Southwesterni programmi põhimõte on ise panustada oma liikmete koolitusse, et selle läbi saada ka paremaid müügitulemusi. Programmis osalevatele tudengitele pakutakse ettevõtte poolt aastas kümneid koolitusi ning lisaks ka isiklik mentor. Mitmel korral aastal toimuvad maailmas tunnistatud esinejatega koolitused, kelle tavapärased koolituste hinnad ulatuvad kohati 10 000 dollarini esinemise kohta ning vähemalt neli korda aastas käiakse mitmepäevastel koolitustel välismaal. Hinnanguliselt investeerib ettevõte ise oma müügijuhtide koolitustesse üle 4000 euro igal aastal.Möödunud suvel samuti esmakordselt Southwestern Advantage programmi kaudu USA-s oma meeskonda juhendanud Tallinna Tehnikaülikoolis äriinformaatikat õppinud Rasmus Tipp kinnitas, et juhendamise juures ongi esmane enda emotsioonide, enesekindluse ning julgusega hakkama saamine, sest kõik muu tehniline juhendamise ja mentorluse juurde kuuluv on selgeks õpitav ning selleks teostatakse Southwesternis eelnevalt põhjalikud koolitused, et ikka igaks situatsiooniks valmis olla.„Teiste juhendamise juures on endale olnud kõige üllatavam ehk see, et olen oma tavaellu kogu õpitud kogemusest väga palju kaasa võtnud,“ märkis Tipp. „Olen märksa kannatlikum, mõistan inimesi ja sõpru paremini, sean endale selgemaid eesmärke jne. Tunnen, et saadud kogemus on andnud ja annab mulle kõik vajaliku, et elus edukalt edasi jõuda.“

Autor: bestsales.ee

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111