bestsales .ee • 19 jaanuar 2019

Olga Meinson: Mida teha juhiga, kes arvab, et tema töötajad on lorud?

Olga Meinsonit intervjueerib Veiko Valkiainen  Foto: Veiko Valkiainen, juhtimiskonsultant ja -koolitaja

Veiko Valkiainen põrgatab sel korral müügikoolitaja Olga Meinsoniga mõtteid selle üle, mis teeb ühest juhist eduka juhi.

Olga on Eestis ainus, kes teeb professionaalsel tasemel müügikoolitusi ka vene keeles. Kui sinu tiimis on vene emakeelega müügitöötajaid, siis on see ainukordne võimalus. Vaata programmi!

Olga Meinson:

“Ma pean tunnistama, et ma olen näinud seinast-seina väga erinevaid juhte, kes kõik on saavutanud häid tulemusi. Ja öelda nüüd, et on olemas mingisugune valmis retsept isikuomadustest, a la näiteks, et need on need kolm olulist omadust, mis peavad edukatel juhtidel kindlasti olemas olema, siis ei, nii see ei ole. Kuid minu kogemus ja kindel uskumus on see, et kindlasti on üks edukate juhtide ühine märksõna – vastutus. Ehk kui inimene tahab olla hea juht, siis ta peab kõigepealt võtma vastutuse iseenda eest ja siis oma meeskonna eest ning alles seejärel saavad hakata asjad juhtuma.

Mis näitab, kas juht võtab vastutust või mitte? Kui juht ei näe, et tema tegevustest sõltub tulemus – mitte teiste inimeste tegevustest, vaid just eelkõige temast endast –, siis ta ei võta vastutust. Näiteks, kui juht arvab, et tema inimesed on laisad, lorud ja rumalad ega ole võimelised oodatud tulemusi saavutama, siis sisuliselt ta ei võta vastutust oma meeskonna eest. Punkt. See näitab väga selgelt, kas sa juhina võtad vastutust või mitte. Ehk sellest hetkest, kui juht hakkab aru saama, et mul on viisteist loru seetõttu, et mina ise nad valisin, mina olen lasknud neil lorud olla ning mina ei ole teinud mitte midagi, et seda olukorda parandada – ma ainult istun ja neid süüdistan -, sellest teadlikkuse hetkest saab hakata juht vastutust kandma.

Vastutust hakatakse reaalselt võtma sellest hetkest, kui lõpetatakse endast väljaspool olevate tegurite peale süü veeretamine ja väliste tegurite kritiseerimine ning saadakse aru, et tulemus sõltub eelkõige neist endist. See on äärmiselt oluline, et juht saaks aru, et temast sõltub kohutavalt palju. Nagu öeldakse, kala hakkab ikka mädanema peast."

Kuula intervjuud Olgaga: 

Autor: bestsales.ee

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Elerin-Mairit Murulaid
Elerin-Mairit MurulaidReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 55 547 471