Best Sales • 30 jaanuar 2019

„Müügis on väga raske hämada või oma vähest kompetentsi varjata“

Cateringi-firmade topi võitja Carmen Catering on müügis kõva käsi. Nende hinnangul tunneb klient juba esimese telefonikõne ajal ära, kas müügijuht on kogenud või mitte.

Argmar Grupi tegevjuht Sten Kosina (vasakul) koos ettevõtte asutaja, juhatuse liikme Argo Koppaga.  Foto: Andres Raudjalg

Vastavad Argmar Grupi juhatuse liige ja omanik Argo Koppa ning tegevjuht Sten Kosina.

Kui keeruline on klientidele müüa enda teenuseid ja põhjendada just seda hinda, mida küsite?

Igasugune müük on keeruline ning alati tahab ostja osta odavamalt ja müüja müüa kallimalt, aga konkurents on tihe ja see paneb asjad paika. Meie esimene ülesanne on võimalikult täpselt aru saada, mida kliendil täpselt vaja on. Ürituste tehniline keerukus on aastatega väga palju tõusnud ning sellisel puhul on pikaaegne kogemus väga oluline.

Väga palju on viimastel aastatel müüki ja pakkumisi tehtud klientidele välismaalt, kes korraldavad siin erinevaid üritusi, mis nõuab ka heal tasemel võõrkeelteoskust.

Teenuse pakkumise puhul on kõige tähtsam saavutada usaldus, mille puhul on esmatähtis kogemus. Klient tunnetab juba esimese telefonikõne ajal ära, kas müügijuht on kogenud või mitte ja langetab tihti selle järgi ka vaikimisi oma otsuse. Kliendiga peab olema aus, kuna catering-teenuse müügil on väga raske hämada või ka oma vähest kompetentsi varjata.

Teenindussektoris on praegu keeruline häid teenindajaid leida. Kui palju muresid on teil teenindajatega?

Oleme perefirma, kus on kaasatud kõik perekonna liikmeid. Näiteks minu (Argo Koppa – toim) isa aitab meil numbrid kokku panna. Relika ja Argo tegelevad arendamise ja juhtide aitamisega. Samuti käivad lapsed teenindusel abiks.

Me võtame kogu oma meeskonda nagu üht suurt perekonda. Kunagi oli see väiksem ja siis oli see kergem. Samas ka nüüd saab igaüks meie poole mistahes küsimusega pöörduda, me oleme oma inimeste jaoks olemas. See on kindlasti aidanud meeskonda koos hoida ja saavutada olukord, kus meil töötajatega väga suuri probleeme ei ole.

Meie valdkonna eelis on see, et saame pakkuda teenindajatele paindlikumat töögraafikut. Noorte jaoks on nende isiklik vabadus kõige olulisem asi maailmas, siis me saame seda ka neile pakkuda. Selle vabaduse nimel on ka töövõtjad kokkulepete sõlmimisel paindlikumad ning sellest võidavad mõlemad pooled.

On ka päevi, kus on raske inimesi leida, kuna teinekord kuhjub palju üritusi ühele perioodile. Siis ei ole lihtne motiveerida inimesi veel ühe päeva jagu pingutama ja andma endast kõik. Siis tuleb appi meeskonnavaim ja isiklik eeskuju. Meil on väga pikalt selline põhimõte, et kui töötajad on pingutusest väsinud, siis peaksime meie ka pingutusest väsinud olema ning seda saab saavutada ainult ühte moodi – tuleb olla kohal ja ka ise need kõige pikemad ja raskemad päevad kaasa teha.

Loe täispikka intervjuud Carmen Cateringi juhtidega Äripäeva teemaveebist Kaubandus.ee.

Catering-firmade TOP 2018:

1. Argmar Group OÜ (Carmen Catering)

2. Airo Catering Services Eesti OÜ

3. Cuce-Camp OÜ

Vaata täispikka TOPi Catering-firmadest

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111