8 veebruar 2019
Jaga lugu:

„Kui eraelus teed asju poolikult, teed ka müügitööd „poolkõvaga““

Nii eraelus kui müügitöös on ülimalt tähtis kuvand endast. Sinu energia ning enesetunne, millega elad, suhtled ja töötad, määrab kogu sinu päeva, väidab värske müügikoolitaja Richard Reim.

Richard Reim, RichConsult  Foto:

Õnneks kõike seda annab kontrollida. Kõik algab kodust. Kõik algab sellest, kuidas sa end peeglist hommikul vaatad enne kui uksest välja astud. Mida sa täpselt teed enne seda, kuidas su riietus sind tundma paneb, kuidas kasvõi oma elukaaslasega suhtlesid, mida sõid jne. Ma ei räägi, et sul on vaja maailma kõige kallimaid brände, autosid jms. Muidugi oleks tore kõike seda ju omada, aga see pole tähtis.

Tähtis on see, et sa end oma võimaluste piires hästi tunneksid. Mõnel vaja rohkem, mõnel vähem. Tunnetuse asi. Välimusel ja füüsilisel vormil on nii suur osa sellest. Mina näiteks ei kujuta enam ette päeva ilma vähemalt 100 kätekõverdusteta hommikul ning õhtul peale tööd ilma tugeva trennita. Kuidagi tühi tunne tekib, kui seda ei tee. See kõik käib ringiratast. Eriti annab see veel tunda müügitööd tehes. Ma ei ütlegi, et see, et ma ei hoidnud 15kg hantleid eelneval õhtul käes, ei toonud mulle kliente. See kõik oli lihtsalt mu peas kinni. Ma tundsin, et olen poolik. Just nagu väsinum. Ei olnud seda teravust. Kui eraelus teed muid asju poolikult, võib juhtuda, et teed ka müügitööd nn “poolkõvaga”.

Leian, et sellepärast ongi tähtsad harjumused. Oma kindel süsteem. See süsteem rahustab mind vaimselt, et ma vähemalt olen teinud kõik eelneva korrektselt. Olen õige liini peal ja punktuaalne. Ma ei ütlegi, et trennipäev on iga kord jube energiline või siis müügitööd tehes olin maksimaalselt tulemuslik. Elus kõik käibki üles-alla. Ma ei saa kontrollida tulemusi, aga ma saan kontrollida enda tegevusi. Ma lihtsalt ei murra seda ketti, oma kindlat süsteemi. Seda süsteemi, mida usaldan. Oma kindel süsteem pigem loob mentaalset rahu ja stabiilsust ning hoiab produktiivsena. Küll kõik tuleb siis, kui ta tulema peab. Parem ikka, kui jätta kõik juhuse hooleks, mängida selle asemel pigem BUSY rolli (justkui nagu teed midagi, samas ei tee ka, silmis puudub sära, pea on TÜHI) ning tulemused käivad konkreetselt ühest otsast teise.

Kui lood omale kindla tugeva harjumuste süsteemi, siis elu konkreetselt läbi mingi X psühhospirituaalkosmose ime loob omakorda sulle süsteemi ning annab sulle õnne ka veel pealekauba. Sest lõpuks, müük ongi ju üks suur õnnemäng. Aga õnne ei saa tulla, kui sa midagi ei tee selle nimel. Ma ei räägi ainult trennitegemisest, kõik võiks balansis olla. Puhkus, toitumine, vaimne treening, sotsialiseerumine, pidu jne.

Nii nagu sinu määrab ära sinu sõprusringkond, siis samamoodi määrab see sõprusringkond ära ka sinu tegevuskava ja muud harjumused. Sinu füüsiline enesetunne on sõna otseses mõttes seoses sinu psüühilise enesetundega ning vastupidi. Kui oled vaimselt väsinud ja tuim, ei arenda ennast, käid läbi meeleolu alla tõmbavate inimestega, mõjutab see sinu füüsilist aktiivsust, tegevusi ning enesetunnet, mis omakorda taas pärsib sinu vaimset tervist. Mõttetu surnud ring ja energiamull.

Vali mida teed, kui palju teed, kellega teed.

Richard Reim, RichConsult

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee toimetajaTel: +372 502 5548aira@bestsales.ee
Kaspar Kitsing
Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 569 549 79kaspar.kitsing@aripaev.ee
Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: 51 44 884maarit.eerme@aripaev.ee