22 mai 2019

Hea müük on nagu ootamatu kingitus

Müügijujuhi ülesanne on hoida üleval müügiinimeste motivatsiooni ja usku müügitöösse ka juhul, kui turu üldine suhtumine müüki on pigem tõrjuv. Telia müügijuht toob näite, kuidas müügitööd enam väärtustada.

Astonished young female. Surprise emotion. Shocking news for beautiful girl, pretty woman portrait, facial expression concept  Foto: igor_kell

"Müügitegevusel on üldjuhul negatiivne kuvand ja sellest tulenevalt ei seostata seda kliendirahuloluga aga tegelikult on olukord hoopis vastupidi ja MÜÜK on üks kindlamaid tegevusi, mis kasvatab klientide rahulolu ja lojaalsust.

Põhjus on väga lihtne – müük tekitab VAU kogemuse, sest kui see on tehtud kliendi vajadustest lähtuvalt siis see lahendab mingi kliendi “mure” ja juba see protsess annab kliendile uut infot, mida ta varem ei pruukinud teada ( kui ka ei osta).

See töötab umbes samamoodi, kui sa sünnipäeval saad kingi siis on see meeldiv aga sa oskad seda oodata ja VAU kogemus puudub. Kui aga sa saad kingituse suvalisel kolmapäeval siis see on VAU , kuna sinu ootuseid on ületatud.

Nii, et kõik klientidele jagama uut infot ehk müüma, sest tellimuse täitmisest ja viisakast “Terest” enam ei piisa."

Rait Videvik, Telia Tallinna piirkonna müügijuht

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111