Äripäev • 12 juuni 2019

Kes on Eesti automüüjatest võitjad ja kaotajad?

Erinevalt naaberriikidest püsib Eesti autoturg veel vee peal, kuigi sel aastal on Eesti autoturult kadunud 12 ettevõtet ehk 5% kõigist automüüjatest, kirjutab Äripäev.

ABC Motorsi käive kasvas mullu aasta varasemaga võrreldes 21% ning ärikasumit kogunes terve miljon. „Me müüsime isegi rohkem, kui plaanisime," ütles ABC Motorsi turundusjuht Indrek Luberg.  Foto: Meeli Küttim

Esimeses kvartalis on Soome ja Rootsi turg kannatanud langust, kus Soome kukkus märtsis 20,9% ja Rootsi tema järel 18,7%. Kokkuvõttes on mõlema naaberriigi turg langenud 15,4%. Soomlased on languse üle üllatunud ega mõista selle põhjuseid, sest algselt prognoositi stabiilset ja tormivaest turgu.

Kaugel kannatab ka USA autoäri, kus analüütikud prognoosivad turule esimeses kvartalis 7,7% langust, mis oleks esimene kvartaalne langus pärast 2013. aastat.

Eestist leiab siiski väga positiivseid uudiseid. Tänavu esimeses kvartalis registreeriti maanteeametis ligi 12 000 sõiduautot, mis on viimaste aastate rekordtase. Mais hakkas uute sõiduautode müük võrreldes paari viimase kuuga usinasti tõusma, vahendas AMTEL.

Viimane suurem uute autode registreerimise langus oli viimase majanduslanguse järellainetusena aastal 2010.

Kohalikest edasimüüjatest kasvatasid tänavu esimeses kvartalis võrreldes aastatagusega kõige rohkem käivet Toyota Baltic ja Silberauto. Samas on päris olulise tagasilöögi saanud mitu tuntud sõiduautomargi esinduskaupluste pidajat.

Loe, kes on Eesti autoturu suuremad kaotajad ja kuidas kommenteerivad müügitulemusi automüüjad ise Äripäeva veebist SIIT

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111