Best Sales • 14 juuni 2019

Robot annab sulle ette kõige tõhusamad müügikõned

Müügikõnede ja e-kirjade automatiseeritud tekstianalüüs võimaldab märgata mustreid, millistele tegevustele ettevõte raiskab aega ja raha, aga leida üles ka selle osa müügist, mis kõige paremini töötab. See kõik on täna Eestis juba reaalsus.

Idufirma Feelingstream peaarhitekt Lauri Ilison  

Siin on mõned mõtted Äripäeva raadiosaatest „Viimane mudel“, kus idufirma Feelingstream peaarhitekt Lauri Ilison ning Telia müügi ja teeninduse arendusüksuse juht Martin Lips tõid konkreetseid näiteid robotite kaasamisest müügis ja klienditeeninduses.

Masin saab aru sellest, mis on kirja pandud või mida klient räägib ja oskab teha selle põhjal otsuseid mudelite järgi, mis on eelnevalt ette antud. Inimene ei suuda näiteks 60 000 kõnet läbi kuulata, masin saab inimese jaoks analüüsi eelnevalt ära teha ja osutada tähelepanu korduvatele mustritele.

Masin toob tekstist olulise osa välja, millist teksti näiteks tootejuht lugema peaks, see hoiab oluliselt otsimise aega kokku.

Kõnekeskusesse tuleb suurtes ettevõtetes sisse kümneid tuhandeid kõnesid, kirjutad otsingusõna ja saad kuulata just neid kõnesid, mis sind huvitavat teemat puudutavad. Näiteks olete autorendifirma, kliendid helistavad erinevate küsimustega, mingi hulk on küsimusi, mis korduvad ja mis näitavad võimalusi teha teenus paremaks.

Võimaldab leida kohad, mis negatiivselt mõjutavad klienti, mis ei vasta tema ootustele. Kontaktikeskusesse kogunevad kokku probleemid, sealt saab infot, mida saab paremini teha.

Meelsuse mudeli kaudu saab kätte need kõned, kus klient on ärritunud, see annab võimaluse tegeleda emotsionaalselt klienti enim häirivate probleemidega.

Aktiivne kõnede ja kirjade analüüs on see, mille me saaksime robotile jätta, et seda aega kasutada näiteks müügi kasvatamiseks. Inimesed ei pea tegema rutiinsete tegevustega, kui masin leiab mustri, siis järelikult on tegemist rutiinse tegevusega.

Tehisintellekt suudab vastata ka lihtsatele korduvatele küsimustele. See eeldab teksti analüüsi ja korduvatele mustritele standardsete vastuste ette andmist.

Sama oluline on müügikõnede analüüs. Teades, millised kõned on kõige tõhusamad, saab süstemaatiliselt treenida oma inimesi tegema kõnesid, mis kliendis loovad positiivseid tundeid, mis mõjuvad paremini.

Hoiab oluliselt kokku müügijuhi aega, kes ei pea enam kõiki kõnesid läbi kuulama või oma inimeste kõrval istuma ja võimaldab ka liikumises olevate klindihaldurite kõnesid analüüsida.

Kuula kahe eksperdi konkreetseid näiteid ning ideid, kuidas müüki ja klienditeenindust robotite abil oluliselt tõhusamaks muuta:

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111