Best Sales • 15 august 2019

Eesti ettevõte kuulub maailma 25 suurema kuulutusteportaali hulka

AIM Group koostab igal aastal maailma kuulutusteportaalide edetabeli ning suve alguses valmis 2019. aasta reiting AIM Group Marketplaces Report. Edetabeli 24. kohalt leiab Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces OÜ, mis juba mitmendat aastat kuulub maailma 25 suurima kuulutusteportaali sekka. Ettevõte juhtivat kinnisvaraportaali DOM.RIA.com ja Ukraina suurimat automüügiportaali AUTO.RIA.com külastatakse 31 miljonit korda kuus.

RIA.com Marketplaces OÜ juhatuse liige Artjom Umanets  

Edetabeli konkurentsitu liider on kogu maailmas suurt populaarsust nautiv Ebay, mida külastatakse ühes kuus 1,9 miljardit korda. Teisel kohal on OLX (550 miljonit külastust) ning kolmandal USA veebileht Craigslist.org (434 miljonit külastust). Edetabeli eesotsas on ka sellised kauplemiskohad nagu LeBonСoin, Avito, 58.com, Gumtree.com jt.

„Tänu pidevale innovatsioonile ning IT-arendustööle hinnatakse RIA.com Marketplaces OÜ portaale kõrgelt. Näiteks AUTO.RIA.com on maailma automüügiportaalide võrdluses kuuendal kohal ning DOM.RIA.com on saanud 45-miljonilise Ukraina turu rahvuslikuks kaubamärgiks,“ ütles RIA.com Marketplaces OÜ juhatuse liige Artjom Umanets.

Portaalid tahavad teenida kogu protsessilt

AIM Groupi asutaja Peter M. Zollman märgib raportis, et käesoleva aasta peamine trend on suurem tulu tervest ostu-müügitehingute protsessist. „Olgu tegu maksmise, tarne, finantseerimise või muuga, kõik kuulutusteportaalid tahavad teenida kogu protsessilt ning paljud juba tegelevad sellega või liiguvad sinnapoole,“ rõhutas Zollman.

AIM Groupi analüütikud märgivad, et suured rahvusvahelised ettevõtted viivad läbi restruktureerimisi ning eraldavad kuulutusteeäri suurtest kontsernidest. Näiteks Aviv Group eraldus Axel Springerist ning Adevinta eraldus Schibstedi grupist ning viis läbi eduka IPO.

Kas Eesti ettevõte RIA.com Marketplaces läheb ka börsile?

"RIA.com Marketplaces ananlüüsib IPO võimalust ning esimeses etapis Nasdaq Balticu alternatiivturgu First North. Hetkel on sellest veel vara rääkida, aga sellised plaanid on,” resümeeris Umanets.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Elerin-Mairit Murulaid
Elerin-Mairit MurulaidReklaamimüügi projektijuhtTel: +372 55 547 471