Best Sales • 10 september 2019

Elisa telemüügi valdkonna juht: kui see inimene tööle tuleb, on ta null

Kui ruttu saab aru, kas äsja värvatud müügiinimesest saab asja? Oma kogemusi jagab Elisa Eesti telemüügi valdkonna juht Ülle Liblikas.

Ülle Liblikas räägib 20. septembril Müügijuhtimise aastakonverentsil kogemusloo, kuidas nemad oma telemarketingi osakonna müügitulemusi oluliselt parandasid.  

Paarkümmend aastat tagasi oli lihtsam - õiget müügiinimest nähes käis "klikk", said kohe aru kõhutunde järgi. Nüüd enam mingit "klikki" ei käi, sest inimesed oskavad ennast nii hästi tööintervjuul müüa. Aga järjest rohkem juhtub nii, et kui see inimene siis tööle tuleb, on ta null. Ei teagi, miks ta kandideeris - äkki tahtis lihtsalt haigekassat, oli vaja kuskil natuke olla ja siis edasi minna.

Mis puutub sisseelamise aega, siis siin on juhtumeid seinast seina.

On olnud nimesi, kes juba teisel tööpäeval, koolituse käigus teevad esimese müügi.

Aga mõne müüjaga oleme näinud ka palju vaeva. Näitena tooksin ühe mehe, kes on nüüd tippmüüja ja meiega olnud juba seitse aastat. Küll tema algus oli raske - mitu korda mõtlesime, et saadame minema! Selliste juhtumite puhul on oluline müügijuhi roll. Noortel müügijuhtidel pole tihti kannatust aeglase õppijaga tegeleda, lihtsam oleks selline inimene minema saata.

Oleme vahetanud ka müügijuhti - mõni talent lööb särama teise ülemuse juhtimise all.

Aga kõige olulisemad on ikka suhtumine ja hoiakud. Kui need on paigas, saab oskusi juurde õppida, mõnel võtab see rohkem aega. Ja sellisel juhul on vaja ka kannatlikku juhti, kes on valmis õpetama ja panustama.

20. septembril toimuval Müügijuhtimise aastakonverentsil räägib Elisa telemarketingi valdkonna juht Ülle Liblikas kogemusloo "Kuidas Elisa oma telemarketingi osakonna müügitulemusi parandas?". Vaata konverentsi programmi ja osta soodne veebipilet SIIN

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111