Äripäev • 21 september 2019

Autode müük vähenes eelmise kuuga võrreldes 8,4%

Euroopa Liidus on tänavu kaheksa kuuga müüdud 10,5 miljonit uut sõiduautot, mida on 3,2% vähem kui mullu samal perioodil. Seevastu augustis vähenes uute sõiduautode müük taas, seekord 8,4 protsenti. Eestis on vähenemine esialgu väike.

AMTEL (Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit) teatas, et juulis näitas seni kerges languses olnud Euroopa autoturg kergeid kosumise märke ja eelmise aasta juuliga võrreldes kasvas müük 1,4%. Euroopa Liidus on tänavu kaheksa kuuga müüdud 10,5 miljonit uut sõiduautot, mida on 3,2% vähem kui mullu samal perioodil.

AMTELi teatel on müügi vähenemine tingitud möödunud aasta augustis tavalisest enam arvele võetud autodest, kuna saabus WLTP ehk uue kütusekulu mõõtmismeetodi juurutamise lõpptähtaeg. "Seega oli suur langus põhjustatud lihtsalt ebaproportsionaalsetest võrdlusandmetest," selgitas liit.

Peale Saksamaa, kus uute sõiduautode müük on kaheksa kuu kokkuvõttes kerges plussis (0,9%), on teistel suurematel turgudel müük kahanenud – Suurbritannias 3,4%, Prantsusmaal 3%, Itaalias 3% ja Hispaanias 9,2%.

Kui Balti riikidest on Eestis müük kaheksa kuu kokkuvõttes poole protsendiga miinuses, siis Lätis ja Leedus on see jätkuvalt suurenemas, vastavalt 6,2% ja 39,4%.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111