Riina Jussila • 6 november 2019

Eric Edmeades: elu olgu nagu hea raamat, mitte piinav teos, mida lugeda ei suuda

Mida lihtsam on teid endast välja viia, mida rohkem asju teid närvi ajab, seda rohkem te omaenese negatiivsetes minevikukogemustes kinni olete – nii usub Lõuna-Aafrika vabariigist pärit Eric Edmeades, kes JCI Maailmakongressi raames Saku Suurhallis üles astus.

Eric Edmeades teisipäeval Saku Suurhalli laval. Foto: Edu Akadeemia  

“Inimese suurim häda on see, et me ei oska halbadele juhtumistele tänulikud olla. Minevikuga saab teha suurpuhastuse, tulevikuga saab midagi ette võtta, olevik on kõige raskem,” sõnas ta. Ericu sõnul on raskustega toimetulek keeruline kõigile, kuid eelkõige noortele, kes palju sotsiaalmeediat tarbivad ning sealt teiste imelistest eludest osa saavad. “Seal jagatakse endast vaid häid asju, oleme piltidel perfektsed, kuid seda, mis elus päriselt juhtub, ei näita,” ütles Edmeades ja käis sellisel hetkel, kui enda elu äraütlemata keeruline tundub, mõelda: kui su ees on kaks inimest, kellest ühel oli keeruline elu enne 40. eluaastat ja teine see, kelle elu läks peale 40. raskeks, siis kumba nahas sa olla tahaksid?

”Eks ikka selle, kellel on elus ühtteist tehtud ja kogetud, kes on saanud hoope ja tundnud sära, selle, kes on elanud,” soovitas ta.

Eric Edmeadese käest uuriti ka, et mida teha, kui motivatsioon puudub. “Kui teil pole motivatsioone ja te mingit asja kohe absoluutselt teha ei taha, siis järelikult nii ongi – te ei taha seda teha. Lihtne. Mõnda raamatut loed sa ludinal, teist ei suuda alustadai. Inimese elu peab olema nagu hea raamat, mida ei taha käest panna, mitte kirjutis, mida end piinates lõppu vead.”

Sel nädalal, 4.–8. novembrini Tallinnas peetav JCI maailmakongress toob Eestisse mitu üle ilma tuntud koolitajat. Teisipäevane konverentsipäev Better You oli pühendatud enesearengule ja motivatsioonile ning Saku Suurhallis oli kohal 6000 külastajat, neist ligikaudu pooled JCI delegaadid. Motivatsioonipäeva peakorraldaja on Roland Tokko ja Edu Akadeemia.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111