Ave Eero • 7 november 2019

Lugu positiivsest kliendikogemusest Tallinnas

"Väljun peale tempokaid koolituspäevi Tallinnas hotellist ja jõuan mõelda, et tasub vist bussijaama sõiduks takso tellida, kui hotelli ette vurabki turiste tulvil taksoauto ja voilá - juhi sõnul jääb auto vabaks," alustab Ave Eero oma lugu positiivsest kliendikogemusest, mida uhkuse ja rõõmuga jagab.

"Elamust pakub koos olemine inimesega, kes teeb oma tööd eheda naudinguga..."  

Olen valmis poolenisti joodud kohvitopsi prügikasti lennutama ja taksosse istuma, kui mind peatab taksojuhi rõõmsameelne hõige: "Võite oma kohvi autos edasi nautida!" Imeline. Istutan end sooja, hästilõhnavasse masinasse ja sõit võib alata.

Uudishimust ajendatuna pärin juhilt: "Mis põnev aktsent teil on?" "Ma olen inglane," vastab sohver. Minu tõllaratasteks paisunud silmi nähes lisab ta: "Elan juba 17 aastat Eestis, Viljandis, ja tegelikult pole ma üldsegi taksojuht, vaid käin vahel oma sõbrale puhkust andmas ning teen mõned sõidud. Endal mul on Viljandis väike ettevõte ja igapäevaselt toimetan sellega." Minu hämmingut nähes täiendab ta: "Mulle meeldivad inimesed ja mulle meeldib maailma laiemalt näha, oma piire avardada. Taksot sõites kohtud nii paljude erinevate inimestega, kellega on põnev suhelda. Ja mulle meeldib, et saan olla inimestele kasulik." Veendumus ja kirg, millega ta grammatiliselt täiesti korrektses eesti keeles (üksnes mõnusa briti aktsendiga) oma elufilosoofiat jagab, haarab täiega kaasa, kahju, et teekond bussijaama nii lühike on.

Vahetult enne kohalejõudmist lisab ta: "Minult vahel küsitakse, miks ma küll tahan Eestis elada (siinkohal täpsustuseks, et juhi kaasa on samuti inglane). Ja teate mis, ma küsin selle peale vastu - miks peaks keegi mitte tahtma Eestis elada? Siin on nii lahked inimesed, nii terve elukeskkond, nii turvaline lastel kasvada. Võibolla selleks, et seda märgata peab inglane olema."

Taksojuhi tänusõnade saatel (et ta sai mulle sõitu pakkuda ja kasulik olla) väljun autost. Tunnen end täiesti ülendatuna. Milline võimestav suhtlus võib sündida ka võhivõõraste vahel inimlikkuse, heasoovlikkuse ja avatuse pinnalt. Ja millist elamust pakub koos olemine inimesega, kes teeb oma tööd eheda naudinguga...

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111