Aira Tammemäe • 8 november 2019

Tippmüüja: Müügis mõjub agressiivsena oskamatus

UpSteami juht ja esimüüja Martin Kristerson ütleb, et müügis mõjub agressiivsena oskamatus, mitte üks või teine müügitehnika. Best Sales uuris seoses USA tippmüüja ja Southwestern Company liidri Dustin Hillise Eestis toimuva meistriklassiga, kuivõrd need müügitehnikad ikkagi meie turul toimivad ja kas ka B2B müügis.

UpSteami juht Martin Kristerson  

Dustin Hillise ja Southwestern´i müügitaktika tundub esmapilgul suhteliselt agressiivne. Mida konkreetset sina oled kasutusele võtnud Eestis müügitööd tehes ja kuidas toimib?

Oma kolmeaastase eduka Southwesterni müügikarjääri pealt oskan öelda, et Dustin Hillise ja Southwestern Company müügitaktika võib küll tüüpilisele eestlasele tunduda kui "agressiivne", kuid tegelikult on seal rohkem tegemist aastakümnete jooksul lihvitud kommunikatsiooni tehnikatega.

Ma ütleks, et just pigem oskamatu müügiesindaja on agressiivne, kuid Southwesternis õpitud müügitaktika aitab justkui navigeerida ostjate ja mitte-ostjate vahel kiiremini. See tähendab ühtlasi, et igale inimesele tuleb müüa selliselt nagu talle meeldib osta. See on paras kunst, kuid kui sa õpid lõpuks aru saama, et hea müükar ei ole see TOP Shopi "Kui helistad kohe, siis saad mega diili" tüüpi inimene, vaid teenindusmeelne inimene, kelle ülesanne on oma parimate oskuste juures leida vastus küsimusele: "Kas see toode/teenus vastab täna sinu vajadustele?". Kasutame UpSteamis kogu tiimiga neid tehnikaid tänapäevalgi ning kui seda teha just selliselt, siis ei ole siin agressiivsusest haisugi.

MÜÜGI MEISTRIKLASS! 13. detsembril õpetab USA tippmüüja Dustin Hillis kasutama Navigate 2.0 äärmiselt praktilisi müügitehnikaid. Vaata programmi ja tule osalema!

Kuidas integreerida Southwestern´i valdavalt erakliendile suunatud müügikoolitust praktikas B2B ärisse? Mida annab kasutada?

Erakliendi ja ärikliendi müügi vahe on tegelikult üsna väike. Ärikliendid tunnevad, et nad ostavad "loogilisemalt", kuid tegelikult teevad oste ikkagi inimesed ja lõppkokkuvõttes loeb ikkagi see, kui head suhet suudad sa oma kliendiga luua ning millist väärtust sa talle pakkuda saad. Kuna UpSteam on nii era- kui ka ärikliendi turul, siis oleme siinkohal hea näide selle illustreerimiseks. Erinevus on ainult selles, et äriklient vajab kohati rohkem aega, professionaalsemat lähenemist ja rohkem eeltööd.

Millest Sinu hinnangul Eestis tegutsevatel müügiinimestel oleks Dustinilt kõige enam õppida?

Dustin on tõsine müügilegend. Igal müügiesindajal on temalt palju õppida ja mis peamine - tema õpetused on ajakohased ja praktilised. Suur osa müügist toimub meie endi peas ja ta oskab väga hästi leida ja välja pakkuda sinule sobiva müügistiili.

Vaata, kes on Dustin Hillis ja millest ta 13. detsembril Eestis räägib lähemalt SIIT

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111