Best Sales • 28 november 2019

Ettevõtlussektori müügitulu suurenes kolmandas kvartalis

Statistikaameti andmetel müüsid ettevõtted kolmandas kvartalis kaupu ja osutasid teenuseid 16,4 miljardi euro eest, see oli 5% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Ettevõtlussektori müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel. Suurima osa sektori müügitulusse andsid kaubanduse ja töötleva tööstuse ning info ja side tegevusalad. Müügitulu kasvu pidurdasid kõige rohkem energeetika ja mäetööstus.

Eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes olid ettevõtete kulud 6% suuremad, sh tööjõukulud 8%. Hõivatute arv suurenes 1% ja töötatud tundide arv 2%. Ettevõtlussektori tööviljakus müügitulu alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 34 700 eurot kvartalis ehk 4% rohkem.

Ettevõtted investeerisid 685 miljonit eurot, mida on 12% rohkem kui möödunud aastal samal ajal. Peamiselt investeeriti masinatesse ja seadmetesse ning ehitistesse. Ligi poole kõigist investeeringutest tegid töötleva tööstuse, veonduse- ja laonduse ning kinnisvarasettevõtted.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111