Best Sales • 19 detsember 2019

SEB ühendab Balti elukindlustuse ettevõtted

SEB otsustas lihtsustada elukindlustusseltside tegevusmudelit kolmes Balti riigis ja ühendada organisatsioonid üheks Balti ettevõtteks, Eesti filiaali hakkab juhtima Triin Messimas. Ühinemisprotsess ei mõjuta kohalikku klienditeenindust.

SEB esitas 2018. aasta juulis Läti äriregistrile piiriülese ühinemislepingu projekti. Eile, 18. detsembril 2019, pärast Eesti, Läti ja Leedu Finantsinspektsioonidelt vajalike nõusolekute saamist, registreeris Läti äriregister AS-i SEB Elu- ja Pensionikindlustuse, SEB Gyvibas draudimas ja SEB Dzivibas apdrosinasana vahel sõlmitud piiriülese ühinemise. Uue konsolideeritud ettevõtte nimeks saab SEB Life and Pension Baltic SE. Uue ettevõtte peakontor saab olema Riias ning selle filiaalid Eestis ja Leedus.

Suvel lahkus ametist SEB Elu- ja Pensionikindlustuse pikaaegne juhatuse esimees Indrek Holst. Uues struktuuris juhib SEB Life and Pension Baltic SE Eesti filiaali Triin Messimas ning uues organisatsioonis on tema vastutada ka Balti klienditeenuste valdkond. Triin oli eelnevalt SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse liige ning müügi- ja turundusvaldkonna juht.

Life and Pension Baltic SE Eesti filiaali hakkab juhtima Triin Messimas  

SEB Life and Pension Baltic SE juhatuse esimees Arnolds Čulkstēnsi sõnul on majanduslik kindlustunne inimese üks olulisemaid rahalisi vajadusi olenemata riigist. "See on ka iga riigi sotsiaalse ja majandusliku jätkusuutlikkuse nurgakivi. SEB pakub pensioni- ja elukindlustuslahendusi Rootsis, Baltikumis ja veel 12 riigis üle kogu Euroopa. On väga julgustav näha, et selle 20 aasta jooksul, mil me oleme Baltikumis tegutsenud, on üha enam inimesi ja ka tööandjaid hakanud teadvustama pensioni kogumise ja elukindlustuse olulisust.“

Čulkstēnsi sõnul muutuvad klientide vajadused koos tehnoloogia ja finantsturgude arenguga, kuid sarnasusi erinevate riikide vahel on palju, mistõttu on tõhus piiriülene teadmiste ja kogemuste rakendamine pikemas perspektiivis väga oluline. Seda saab Balti riikides palju tõhusamalt teha läbi ühe ettevõtte.

SEB Life and Pension Baltic SE pakub laia valikut elukindlustus- ja kogumislahendusi kõigis Balti riikides ning on piirkonna suurim elukindlustusandja, millel on enam kui 22% turuosa, 217 000 klienti ja vara väärtuses 604 miljonit eurot.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111