bestsales .ee • 29 jaanuar 2020

Telia müügitulu ulatus 315 miljoni euroni

Telia Eesti 2019. aasta müügitulu ulatus 315 miljoni euroni, kasvades aastaga 5%. Seejuures näitas ettevõte kasvu kõigis oma fookusvaldkondades.

Foto: Andras Kralla

„Telia üks selgeid fookusi on investeeringud võrkude ja teenuste arendamisse ning hea meel on näha, et kasvu näitavad nii klientide rahulolu kui erinevate teenuste kasutamine,“ ütles Telia Eesti juhatuse esimees Robert Pajos, rõhutades, et Telia investeerib kohalikule turule suurusjärgus 50 miljonit eurot aastas.

Muljetavaldava kasvu tegi 2019. aastal läbi Telia IT-teenuste valdkond. „Telia IT äri kasvas 2019. aastal 15% ning IT-teenuste kuine käive ületas 1 miljoni euro piiri. Täna saame öelda, et IT-teenused on kasvanud ettevõtte telekommunikatsiooni teenuste kõrval arvestatava mahuga ärivaldkonnaks,“ lisas Pajos

Telia mobiililiitumiste arv ulatus 2019. aasta lõpus 1,068 miljonini, mida on 80 000 liitumise võrra enam kui aasta tagasi. Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti (TTJA) poolt eelmisel aastal läbi viidud mõõtmised näitasid, et Telia 4G võrgus on märkimisväärselt kasvanud mobiilse interneti alla- ja üleslaadimise kiirused. Fikseeritud mõõtekohtades ulatus Telia 4G võrgu keskmine allalaadimiskiirus 125,4 megabitini sekundis, mis oli 2018. aasta algusega võrreldes koguni 66% võrra kõrgem. Tallinnas, kus 2018. aastal ulatus Telia 4G võrgu keskmine allalaadimiskiirus 49,2 megabitini sekundis, paranes 2019. aasta tulemus aga enam kui kaks korda, ulatudes 108 megabitini sekundis.

Telia kiire, vähemalt 100 Mbit/s internetiühendus jõuab kokku ligemale 500 000 Eestimaa koduni ning selle juures on kandev roll ettevõtte tulevikuinterneti arendamise programmil. Telia interneti püsiühendust kasutas 2019. aasta lõpu seisuga 244 000 majapidamist, kellest enam kui 100 000 kasutas ühendust optilisel kaablil, mis võimaldab tarbida koduinterneti kiirusi kuni 1 Gbit/s.

Telia TV-teenust kasutas läinud aasta lõpu seisuga 212 000 majapidamist. Eelmisel aastal viis Telia oma kliendid üle uuele TV-lahendusele, mis muutis erinevate teleteenuste kasutamise veelgi paindlikumaks ja mugavamaks, võimaldades kogu Telia poolt pakutavat TV-sisu vaadata kas teleri, arvuti või nutiseadmete abil.

Telia on Eesti juhtiv IT- ja telekommunikatsiooniettevõte, kus töötab kokku enam kui 1600 inimest.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111