Urmas Kamdron • 30 jaanuar 2020

Carri Ginter: Ka advokaadid müüvad

Advokaadibüroo Sorainen advokaat Carri Ginter räägib Müügiminutites selles, kas tuntus toob ise raha majja või peavad ka niivõrd auväärse valdkonna eksperdid ennast igal sammul müüma.

Carri Ginter ja Urmas Kamdron  

Intervjuust Urmas Kamdroniga selgub, et läbi ajaloo pole advokaadid liigsesse enesemüüki ja turundusse väga avatult suhtunud. Sarnaselt teiste valdkondade müügitööle on ka selles maailmas vaja tekitada endale kindlas niššis tuntus. Selleks on Carri kasutanud võimalusena artiklite kirjutamist, loengute lugemist ülikoolis ja esinemisi konverentsidel. Ta soovitas inimestele, kes tahavad oma valdkonnas eksperdiks saada, valida täpne fookus, millega oleks ennast lihtsam pildile tuua.

„Mentaliteet, et mina kõigepealt tippu ja siis vaatan üle õle keda kaasa võtta on hakanud muutuma,“ ütles Ginter. Tema sõnul tuleb täna mõelda nii kolleegidele kui ka järelkasvule, et olla edukas. „Mitte keegi ei tohiks ennast täna piirata ainult enda füüsiliste ja vaimsete võimetega. Selleks, et olla professionaal oma valdkonnas, pead suutma tõlkida keerulist juttu väga lihtsasse ja arusaadavasse keelde. Vajadusel pead võtma julguse rindu ja tegema mõne käigu, mida konkurendid ei julge või ei soenda teha. Pärast on humoorikas vaadata, kui teised sama järgi tegema hakkavad,“ rääkis Ginter.

Jutuks tulid ka kaks ägedat uut terminit:

Tagurpidi edevus on selline suhtumine, kui pead ennast eksperdiks, aga arvad, et kõik peaks sind ise üles leidma, sest sa oled nii hea.

Printsess juht on inimene, kes kaitseb ennast "värava valvuriga", kelleks on näiteks sekretär kelle ülesandeks on kaitsta juhti kõikide kontakti otsijate eest.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111