USAst võib kujuneda Merevaigu suurim ekspordi sihtriik

Tere piimatööstus hakkas Ameerika suunal Chicagosse kaupa müüma alates eelmise aasta lõpust ning sealt avastas Merevaigu teinegi kohalik ettevõtja, kellel on kauplused ka New Yorgis.

Chicago kaupmees avastas Merevaigu.  Foto: Julia-Maria Linna

Lisaks kohalikule turule ekspordivad ettevõtted toodangut 20 erinevasse riiki. Ameeriklaste lembus Eesti piimatoodete vastu võib kergitada USA ettepoole senistest suurematest Merevaiku eksportivatest riikidest nagu Ukraina ja Läti.

„Varem olid suurimateks eksportriikideks Ukraina ja Läti, kuid alates eelmise aasta lõpust hakkasime Chicagosse tarnima kohukesi, kohupiima, Merevaiku ja võid. Sealt avastas Merevaigu ka üks teine suurem kohalik tegija, kes omab poode üle 1200 kilomeetri kaugusel New Yorgi osariigis,“ lausus Tere ASi juhatuse esimees Ülo Kivine.

„Kaupa saadame Chicagosse merekonteinerites ning külmutatuna, kuna säiled on lühikesed,“ selgitas Kivine. „Chicagos Merevaigu avastanud kaupmees leidis, et meie toode on niivõrd palju parem lätlaste omast ja juulis läks esimene konteiner Merevaiguga ka nende poole teele. Haruldane on see, et nemad ostavad jahutatud toodet, mitte sügavkülmutatud. Merevaigu säile on nende jaoks piisavalt pikk, et toode seal vahepeal külmutamata maha müüa. Lisaks on neil poode erinevates USA osariikides.“

Tere AS ja Farmi Piimatööstuse AS piimatööstuste grupi konsolideeritud turuosa värskete piimatoodete turul on Eestis 40 protsenti ning tootevalikusse kuulub ligi 400 erinevat piimatoodet.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111