bestsales .ee • 21 august 2020

Pipedrive avas Tartus uue suitsuhõngulise saunaga kontori

Müügitarkvara ettevõte Pipedrive kolib sel nädalal Tartus oma uude kontorisse linna keskkonnasõbralikuimas ning kõrgeimas büroohoones Paju 2. Hoone kolmel ülemisel korrusel asuvale 1300-ruutmeetrisele pinnale mahuvad lisaks mitmeotstarbelistele tööruumidele ka avar puhke- ja meelelahutusala ning linnavaatega suitsusaunast inspireeritud saun.

Raj Sabhlok, Sergei Anikin, Marko Nõu  Foto: Helis Hämarsalu

Pipedrive’i Tartu arendustiimi juhtiva Marko Nõu sõnul on uue kontori ehitamine Tartu meeskonnale suur tunnustus ja märk usaldusest. “Kuna kasvasime oma eelmistest Tartu kontoritest väga kiiresti välja, siis otsustasime sel korral veidi suurema varuga ruumide kasuks. Nüüd saame alustada uute tippspetsialiste värbamisega ning teha senisest veelgi tihedamat koostööd Tartu Ülikooliga eelkõige IT-tudengitele praktikakohtade pakkumiseks,” ütles Nõu, kes on Pipedrive’i üks esimesi töötajaid Tartus.

Emajõe ääres asuva kontori loomist algusest lõpuni vedanud Pipedrive’i haldusjuht Age Alliksaare kinnitusel on suuremad kolimistööd 360-kraadise linnavaatega kontorisse lõppenud. “Uue kontori puhul oli meie jaoks oluline, et seal oleks piisavalt valgust, õhku, hea heliisolatsioon ning ruumi vabal ajal puhata ja lõõgastuda. Lisaks pöörasime erilist tähelepanu kontori võimalikult väikesele jalajäljele nii taaskasutatud materjalide näol sisekujunduses kui ka töötajate keskkonnateadliku käitumise soodustamises,” sõnas Alliksaar.

Kontor järgib sarnast joont ettevõtte peahoonega Tallinnas, kus iga korruse sisearhitektuur lähtub erinevast teemast. Tartu kontoris on looduse-, filmi- ja videomänguteemalised korrused, erinev temaatika kajastub nii sisekujunduses kui ka tööruumide nimedes. Enamikke ruume saab kasutada mitmel otstarbel. “Proovisime kontoris ellu viia võimalikult palju Tartu töötajate eelistusi ja ideid, kuna nemad on ju need, kes seal igapäevaselt tööd tegema hakkavad. Erimööbli valmistamisel eelistasime kohalikke, võimalusel Tartu tootjaid, et toetada siinset ettevõtlust,” lisas Alliksaar. Näiteks köökide osas tehti koostööd Tartu firmaga Wesse, mis kasutab keskkonnasäästlikke ja naturaalseid materjale ning looduslikke viimistlusvahendeid.

Tartu kontori südameks on Pipedrive’i kultuurile üliolulisel kohal olev saun, mis on inspireeritud Lõuna-Eestile omasest suitsusaunast. Hoone kõrgeimal, 16. korrusel asuva sauna leiliruum on musta töötlusega seinade ja haavapuust lavaga ning sellest avaneb suurepärane vaade kogu Tartule. Kontorist ei puudu ka väike raamatukogunurk ja lastetuba.

Pipedrive kontori sisearhitektideks on Katrin Kaevats ja Silvia Leet arhitektuuribüroost PIN. Liginullenergiatõhususe nõuetele vastav Paju 2 maja on Tartu esimne LEED Gold standardiga büroohoone, mis tähendab, et selle projekteerimisel, ehitamisel ja kasutamisel on järgitud keskkonnasäästu ja säästva arengu põhimõtteid.

Maja arendab Kvintett Kinnisvara, arhitektuurse lahenduse on koostanud Alianss Arhitektid, hoone ehitas Rand & Tuulberg ja Ehitustrust. Maja puidust fassaadielemendid tootis ja paigaldas Welement.

Pipedrive’i Tartu kontoris töötab täna 45 inimest 11 riigist, kes tegelevad eelkõige ettevõtte põhifunktsionaalsuse arendamisega. Tartu meeskonnal on Pipedrive’i globaalses ettevõttes suur roll, kuna mitmed strateegiliselt olulised tootearendused sünnivad just Emajõe ääres.

Sealne toote- ja inseneridetiim arendab näiteks turva- ja autentimislahendusi, arvete esitamise ja kasutajahalduse süsteeme, otsingumootorit ning uut võimsat turunduse automatiseerimise tööriista.

Jaga lugu:
BESTSALES UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad bestsales uudised igal nädalal enda postkasti.

Bestsales.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeBestsales.ee juhtTel: +372 51 44 884
Aira Tammemäe
Aira TammemäeBestsales.ee üritusedTel: +372 502 5548
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 0111